Rotterdam,
13
oktober
2015
|
15:40
Europe/Amsterdam

Goldschmeding nieuwe CFO Amsterdam Commodities

Allard Goldschmeding (50) treedt per 1 december 2015 in dienst als CFO bij Amsterdam Commodities N.V., het aan Euronext Amsterdam genoteerde handelshuis in specerijen en noten, voedingsingrediënten, thee en eetbare zaden. Goldschmeding stapt over van Vion Food Group en volgt de in augustus vertrokken CFO Jan ten Kate op. Eerder bekleedde hij CFO posities bij H.J. Heinz, Sara Lee Corporation en werkte hij als principal consultant bij Archstone Consulting.

Acomo CEO Erik Rietkerk zegt in een toelichting: “We hebben de tijd genomen om een goede CFO te vinden die Jan ten Kate kon opvolgen. Hij moest ervaring en affiniteit met de food business hebben, passen in de financiële rol die de holding heeft en onze dochterondernemingen met zijn vakkennis en persoonlijkheid kunnen motiveren en faciliteren. Allard voldoet aan dat profiel. Ik kijk er naar uit met hem te gaan samenwerken.”

Allard Goldschmeding is verguld met de nieuwe stap in zijn carrière: “De dochterondernemingen van Acomo hebben alle een prachtige historie, track record en zijn uitstekend voorgesorteerd op toekomstige ontwikkelingen in de food sector en de respectievelijke supply chains waarin zij opereren. De toegevoegde waarde die ze hun producenten en afnemers bieden is een optelsom van diverse handelsfuncties waaronder de financiering van de handelsactiviteiten. Door de mogelijkheden en risico’s die daarmee samenhangen is de financiële functie van de holding vanzelfsprekend van groot belang.”

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 26 april 2016 zal Allard Goldschmeding tevens voorgedragen worden als statutair bestuurder.

Over Amsterdam Commodities N.V.

Amsterdam Commodities NV (Acomo) is een internationale groep met haar belangrijkste activiteiten in de handel en distributie van voedingsgrondstoffen en ingrediënten. Onze belangrijkste handelsondernemingen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo, USA (eetbare zonnebloemdzaden), Red River-Van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg, Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven (noten) en Snick EuroIngredients N.V in Ruddervoorde, België en Tefco EuroIngrediënts B.V. in Bodegraven (voedingsingrediënten). De Acomo aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws