Rotterdam,
07
november
2013
|
07:43
Europe/Amsterdam

Gang van zaken in derde kwartaal 2013

Amsterdam Commodities N.V. (‘Acomo’) meldt dat het jaar 2013 zich goed blijft ontwikkelen. De geconsolideerde omzet over de eerste 9 maanden van 2013 bedroeg € 442 miljoen en was daarmee nagenoeg gelijk aan de omzet in de eerste 9 maanden van 2012. De brutowinstmarge gedurende het derde kwartaal handhaafde zich op het niveau van de eerste 6 maanden van dit jaar.

De gerealiseerde operationele winst in het derde kwartaal was enigszins hoger dan die in het derde kwartaal van 2012 en ook de totale nettowinst over het derde kwartaal steeg enigszins ten opzichte van vorig jaar. Daarbij werd de nettowinst voor ruim € 1 miljoen negatief beïnvloed door specifieke posten waaronder een reservering voor de wederom opgelegde 16% crisistax. Met inachtneming van de onvoorspelbaarheid van markt- en externe ontwikkelingen, verwacht de Raad van Bestuur dat de Groep uiteindelijk een netto winstniveau over 2013 zal kunnen realiseren dat gelijk is aan 2012.

“Eens te meer hebben de teams in de Acomo Groep bewezen dat zij in uitdagende politieke en economische omstandigheden goede resultaten weten te boeken. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst”, aldus algemeen directeur Erik Rietkerk.

Gedurende het derde kwartaal van 2013 zijn in totaal 225.250 nieuwe aandelen Acomo uitgegeven als gevolg van het door personeelsleden uitoefenen van opties als onderdeel van het lopende Acomo Share Option Plan.

Raad van Commissarissen Acomo en Raad van Bestuur Acomo

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel deze release

Laatste nieuws