Rotterdam,
25
april
2013
|
07:41
Europe/Amsterdam

Gang van zaken eerste kwartaal 2013

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) meldt dat de activiteiten in het eerste kwartaal van 2013 in lijn lagen met de activiteiten in dezelfde periode in 2012. Alle activiteiten waren winstgevend en de groep als geheel behaalde goede resultaten.

In lijn met de trends van het tweede halfjaar 2012, zwakten de prijsniveaus van diverse food commodities verder af met als gevolg een licht lagere omzet. Daarentegen hadden de lagere prijsniveaus, in combinatie met enigszins stabiliserende economische omstandigheden enig positief effect op de verhandelde volumes en marges.

De richting die de verschillende markten op gaan is thans onzeker. Wij blijven echter onze leveranciers en klanten op de internationale commodity markten wereldwijd ten dienste met betrouwbare inkoopcontracten en leveringen van agrarische voedselproducten.

Gelet op de aard van onze activiteiten en de markten waarin wij actief zijn, kunnen wij geen uitspraak doen over de toekomstige ontwikkeling van de markten of anticiperen op resultaten over het hele jaar. Wij hebben vertrouwen dat onze handelsteams positieve resultaten zullen blijven behalen voor de aandeelhouders.

Raad van Commissarissen en Directie

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws