Rotterdam,
11
mei
2012
|
16:39
Europe/Amsterdam

Eerste kwartaal 2012 – Trading Update

Gang van zaken eerste kwartaal 2012

Amsterdam Commodities (Acomo) meldt dat de activiteiten in het eerste kwartaal van 2012 (‘Q1 2012’) positief bleven. De omzet in Q1 2012 stabiliseerde op een hoog niveau en waren in lijn met het tweede halfjaar van 2011. De Groep als geheel behaalde goede resultaten.

In Q1 2012 daalden de prijsniveaus van verschillende commodities enigszins na een periode van 18 maanden waarin de prijzen nagenoeg continu bleven stijgen. De richting van diverse markten wordt door veel ontwikkelingen beïnvloed en is derhalve onzeker. Wij verschaffen onze leveranciers en klanten contractuele zekerheid inzake inkoop, transport en levering van agri-voedingsgrondstoffen op wereldschaal.

Gezien de aard van onze activiteiten en de markten waarin wij actief zijn kunnen wij geen uitspraak doen over de verdere ontwikkeling van die markten, noch vooruitlopen op de resultaten van de Groep over het hele jaar 2012. Wij vertrouwen er evenwel op dat onze handelsteams positieve resultaten zullen blijven realiseren voor de aandeelhouders.

Directie en Raad van Commissarissen

[Einde bericht]

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel deze release

Laatste nieuws