Rotterdam,
08
november
2012
|
16:39
Europe/Amsterdam

Derde kwartaal 2012 Trading Update

Gang van zaken in derde kwartaal 2012

Stephane Holvoet, algemeen directeur Acomo
Wij zijn trots op de wijze waarop onze management- en tradingteams opereren in de huidige complexe marktomstandigheden
Stephane Holvoet, algemeen directeur Acomo

Amsterdam Commodities (Acomo) meldt dat 2012 zich blijft ontwikkelen als een van de beste jaren van de groep tot nu toe. Alle groepsondernemingen waren winstgevend. De handelsactiviteiten in het derde kwartaal bleven positief, evenwel op een enigszins lager niveau dan in het eerste halfjaar 2012. Met inachtneming van de onvoorspelbaarheid van de markten- en externe ontwikkelingen, is het momenteel niet waarschijnlijk dat de groep in 2012 het recordresultaat van 2011 zal evenaren.

In lijn met de trend in 2012 bleven de prijzen van veel voedselgrondstoffen hoog met hoge omzetten als gevolg. De geconsolideerde omzet over de eerste 9 maanden van 2012 bedroeg € 441 miljoen, 8% hoger dan in de vergelijkbare periode 2011. Hier staat tegenover dat de hoge prijzen, in combinatie met moeilijke economische omstandigheden, leiden tot een verdere druk op marges en volumes.

“Wij zijn trots op de wijze waarop onze management- en tradingteams opereren in de huidige complexe marktomstandigheden”, aldus algemeen directeur Stephane Holvoet.

Raad van Commissarissen en Directie

[Einde bericht]

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel deze release

Laatste nieuws