Rotterdam,
02
april
2015
|
07:55
Europe/Amsterdam

CFO Jan ten Kate vertrekt bij Amsterdam Commodities

Jan+ten+Kate+-+CFO

Drs. Jan ten Kate RA (52) zal per 1 augustus 2015 zijn functie als CFO van Amsterdam Commodities N.V. (ACOMO), het aan de Amsterdamse Euronext genoteerde handelshuis, neerleggen en als statutair bestuurder terugtreden.

Ten Kate werd in 2010 CFO en primair verantwoordelijk voor alle financiële zaken van de Groep. Dat was in de periode dat de Groep een aantal transformerende overnames (te weten theehandelaar Van Rees, zadenhandelaar Red River Commodities en notenhandelaar King Nuts) deed waardoor de Groep in omvang drie keer zo groot werd. Daardoor werd een aantal binnenlandse en buitenlandse ondernemingen toegevoegd en kreeg de Groep te maken met omvangrijke private en bancaire financieringen.

In een toelichting op zijn besluit zegt hij: “Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen vijf jaar mede leiding heb kunnen geven aan de transformatie van de Groep, waaronder het integreren van de nieuwe bedrijven, het mede realiseren van een significante waardecreatie en het creëren van een vernieuwd financieel sterk fundament. Ikzelf ben toe aan een nieuwe uitdaging nu een opvolger verder kan bouwen op die stevige basis.”

“De RvC heeft zijn besluit gerespecteerd”, aldus Bernard Stuivinga, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Acomo. “Jan heeft zijn primaire missie volbracht en we gunnen hem een volgende stap in zijn carrière. We zijn hem zeer erkentelijk voor wat hij heeft neergezet. Hij laat een goed team van financiële experts achter dat binnen de Groep de financiële zaken professioneel invult. Het financiële fundament van Acomo staat als een huis en is, in combinatie met de verruiming van de financieringscapaciteit die hij begin 2014 voor de Groep bewerkstelligde, een zeer solide basis voor verdere groei.”

Wat Ten Kate gaat doen laat hij nog even in het midden. “Ik neem na afronding van de halfjaarcijfers eerst wat afstand. Na de zomer zien we verder.”

De Raad van Commissarissen.

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International in Rotterdam), thee (Van Rees Group in Rotterdam), eetbare zaden (Red River Commodities in Fargo, USA, Red River van Eck in Zevenbergen en SIGCO Warenhandel GmbH in Hamburg, Duitsland), noten (King Nuts in Bodegraven) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (Snick en Tefco EuroIngredients in Ruddervoorde, België en in Bodegraven) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws