Rotterdam,
02
februari
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Acomo krijgt voet aan de grond op Indiase theemarkt

Dochterbedrijf theehandelaar Van Rees Group neemt Container Tea & Commodities over

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo), het aan de Euronext Amsterdam genoteerde handelshuis in specerijen, noten, thee en voedingsingrediënten, zet een eerste stap op de Indiase markt via dochteronderneming Van Rees Group (VRG). Een nieuw opgerichte dochter van VRG heeft de activa overgenomen van Container Tea & Commodities (CT&C), gevestigd in Coonoor (India). VRG krijgt via deze relatief kleine transactie zijn eerste fysieke aanwezigheid in het op een na grootste theeproducerende land ter wereld.

CT&C is wereldwijd actief in de verkoop van thee en heeft een stabiele en respectabele groep klanten. Het bedrijf werkt nauw samen met een selecte groep, kwalitatief hoogwaardige, plantages in Zuid India. Alle zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. De meeste bezitten ook Fairtrade en/of UTZ certificaten.

De nieuwe dochteronderneming zal eveneens gevestigd zijn in Coonoor en geleid blijven worden door CT&C’s voormalig eigenaar Indrajit Chatterjee. Chatterjee is al meer dan 40 jaar werkzaam in de thee-industrie. Zijn loopbaan begon bij Unilever waarna hij in 1983 CT&C oprichtte. Het bedrijf is nu een van de toonaangevende kwaliteitsleveranciers van thee uit Zuid India.

VRG zal nauw blijven samenwerken met de huidige theeplantages en is voornemens de huidige activiteiten stap voor stap uit te bouwen.

Over Amsterdam Commodities N.V.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep ondernemingen die zich primair bezighoudt met de handel in en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten. Onze voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam in Nederland (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam in Nederland (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo in de Verenigde Staten (eetbare zonnebloemzaden), Red River-van Eck B.V. in Zevenbergen in Nederland, SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg in Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven in Nederland (noten), en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde in Belgie samen met Tefco EuroIngredients B.V. in Bodegraven in Nederland (voedingsingrediënten). Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws