Rotterdam,
14
maart
2013
|
08:42
Europe/Amsterdam

Acomo draagt nieuwe CEO voor

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) meldt op dezelfde dag dat het bedrijf nieuwe recordcijfers over 2012 publiceert dat managing director Stéphane Holvoet (57, foto) het beursfonds na ruim 26 jaar dienstverband zal verlaten. Erik Rietkerk (52, foto), tot voor kort managing director bij Wilmar Europe Holdings, zal door de Raad van Commissarissen op 7 mei 2013 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgedragen als zijn opvolger.

“Na het terugtreden van Dov Gottesmann in 1999, grondlegger van Acomo, heeft de groep, met Stéphane Holvoet als managing director, haar activiteiten aanzienlijk uitgebreid. Stéphane is managing director geweest tijdens één van de meest succesvolle periodes van Acomo”, zegt Bernard Stuivinga, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Als commissarissen hebben we nauw met Stéphane samengewerkt. Hij heeft een uitstekende prestatie geleverd en we zijn hem daarvoor zeer erkentelijk.”

De Raad van Commissarissen en Stéphane Holvoet waren het er over eens dat Acomo, na afronding van de integratie van de in 2010 overgenomen bedrijven, de volgende fase van expansie in moest gaan onder nieuwe leiding. Stuivinga: “In dat perspectief hebben we de opvolging zorgvuldig voorbereid en een krachtige opvolger gevonden in Erik Rietkerk. Hij beschikt over de juiste commodity en industriële expertise en kent de markt zeer goed mede door ervaringen in het Verre Oosten. Dat is van groot belang om Acomo verder te ontwikkelen. Wij zien ernaar uit om met Erik samen te werken.”

Voor Stéphane Holvoet is het een natuurlijk moment om zijn functie over te dragen: “Ik vertrek met een gerust hart want ik krijg een ervaren opvolger die de uitdagingen waarvoor Acomo staat kent. Producenten van voedingsgrondstoffen staan voor grote uitdagingen om met minder resources de almaar groeiende wereldbevolking te voorzien van voldoende, veilige en betaalbare producten. Dat biedt Acomo uitstekende mogelijkheden haar rol in de waardeketen verder te verbreden. Ik dank de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen, mijn collega-directeuren en alle medewerkers voor het vertrouwen dat ik 26 jaar lang heb gekregen.”

Erik Rietkerk studeerde af aan de HTS Dordrecht als chemisch ingenieur en haalde later een MBA aan de University of Warwick (Engeland). De laatste 15 jaar bekleedde hij diverse leidinggevende managementfuncties in de olie- en gassector en de agri-business in Duitsland zoals bij Sasol/RWE (1996-2002), Mabanaft (2002-2006) en Babcock & Brown (2007-2008). In zijn laatste functie was hij managing director Europa van het Singaporese beursfonds Wilmar (2008-2012), een van de grootste agri-bedrijven in Azië (producent, handelaar en merchandiser) met leidende marktposities in o.m. palmolie en suiker (http://www.wilmar-international.com). Erik Rietkerk is getrouwd en heeft 3 kinderen. Voor een uitvoeriger CV zie acomo.nl

[Einde bericht]

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws